fbpx

Unelma yrittäjyydestä, siitä se kaikki lähti. Yrittäjyyteen syttyi palo, josta en päässyt yli, eli ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin perustaa ikioma yritys.


Ideoiden vielä itäessä, tammikuussa 2005, astuin silloiseen Kolarin Kalusteeseen kysymään pojalleni sänkyä. Ei tullut sänkykauppoja, sen sijaan lähtivät käyntiin neuvottelut huonekaluliikkeen ostamisesta.

Avasin puodin ovet perjantaina 13.5.2005. Tuo kolmastoista päivä perjantai oli onnenpäiväni, unelmani synnytti juurensa. Varsinaisia avajaisia ja Kolarin Kalusteen läksiäisiä vietettiin pari viikkoa myöhemmin.

Wilma Kodinsisustus Taina Kemppainen

Ala oli minulle täysin uusi. Luin esitteistä tuotetietoja, kyselin paljon tehtailta ja edustajilta infoa. Ensimmäisen myyjän palkkasin syksyllä 2006, seuraavat kaksi myöhempinä vuosina. Aluksi palkattuna oli apulainen joka hoiti kuljetuksia ja kasauksia.

Ensimmäiset tilamme 700 m2:n tilat Kennääntiellä kävivät pieniksi kaupan käynnin kasvaessa. Niinpä hankimme isomman 1300 m2:n liiketilan ja avasimme sen joulun alla 2010. Hassua miten ympyrät joskus sulkeutuu, tämän isomman liiketilan paikalla on joskus vuosikymmeniä sitten toiminut huonekaluliike.

Naisia huonekalukauppiaina ei Suomessa monta ole, vaikka sisustaminen yleensä on paljolti naisten hommia. Miesmyyjämme onkin usein saanut kunnian olla kauppias, yleinen käsitys kun lienee että huonekaluliikkeen vetäjä on mies.

Wilma Kodinsisustus henkilökunta
Wilma Kodinsisustus henkilökunta

Wilman valttina alusta asti on ollut sisustustuotteiden myyminen huonekalujen lisäksi. Varsinkin alkuun sisustustuotteita meni enemmän kun sisustaminen oli nosteessa. Sittemmin sisustamisen suosiosta ovat kiinnostuneet kaikki, näinpä tuotteiden tarjontaa on huoltoasemilta rautakauppoihin.

Aina siinä kohtaa vuosien varrella, kun olisi talouslukujen mukaan pitänyt painaa jarrua, vähentää henkilökuntaa ja supistaa toimintaa, minä otin riskin ja painoin kaasua. Kaasua tuli painettua ja perustettua myymälä Saarijärvelle toukokuussa 2016. Sitä ennen oli kokeiltu jo Pop-Up myymälää hyvin tuloksin.

TunturiKaluste Wilma Kodinsisustus Taina Kemppainen Timo Kemppainen
Timo ja Taina Kemppainen, lähde: Kittilälehti

Loppuvuodesta 2018 painoin vaan lisää kaasua, nappasin aviomiehenikin mukaan ja perustin myymälän TunturiKaluste, Lappiin, Kittilään. Tuossa vaiheessa Saarijärven myymälä piti sulkea, resurssit sen pyörittämiseen eivät olisi enää riittäneet kun itse lähdin Lappiin.

Tällä hetkellä Wilma Kodinsisustuksen kirjoilla on Viitasaaren myymälässä 3 myyjää, Ellu, Malla ja Timo ja Tunturikalusteen myymälässä minä itse sekä aviomieheni Timo.

Wilma Kodinsisustus Taina Kemppainen
Wilma Kodinsisustus Taina Kemppainen